Γ. Σταθάκης: H διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας θα προχωρήσει κανονικά

Ο αγωγός φυσικού αερίου και η ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς δεν τίθεται θέμα παραβίασης των διεθνών κανόνων, επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη συνέντευξή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σταθάκης επαναλαμβάνει τις διαβεβαιώσεις για διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης στις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ που τίθενται σε διαδικασία πώλησης, ενώ υπογραμμίζει ότι η λύση για τον Σταθμό του Αμύνταιου θα περιλαμβάνει θεσμικές διαδικασίες, ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο και θα είναι απολύτως συμβατή με το κοινοτικό πλαίσιο κανόνων.

Χαρακτηρίζει, εξάλλου, σεβαστές τις διαφοροποιήσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων από βουλευτές της πλειοψηφίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι σχετικές συμβάσεις υπερψηφίστηκαν από τη συμπολίτευση, τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More