ΔΕΗ: Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των ΥΚΩ για τους καταναλωτές

Την ικανοποίησή της για την καταβολή του ποσού των 360 εκατ. ευρώ για του ΥΚΩ προηγούμενων ετών, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει: «η καταβολή, εφάπαξ, αντί της σταδιακής σε βάθος πενταετίας, αποπληρωμής του ποσού των 360 εκατ. ευρώ που γνωμοδότησε η ΡΑΕ έναντι των συνολικών δαπανών της ΔΕΗ για ΥΚΩ των παρελθόντων ετών, παρέχει στην Επιχείρηση τη δυνατότητα αξιοποίησης ενός σημαντικού ποσού ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή μόχλευση για τα οικονομικά της. Επιπλέον δεν απαιτείται αύξηση του σχετικού κονδυλίου των ΥΚΩ των λογαριασμών.

Για τα ανωτέρω  η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίηση της και επισημαίνει ότι μετά από αυτό δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των ΥΚΩ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών.

Γενικότερα «η καταβολή των ΥΚΩ από το Δημόσιο αποτελεί θέση της ΔΕΗ δεδομένου ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής σημασίας πρέπει να τις επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι καταναλωτές. Εκφράζουμε την προσδοκία ότι η παρούσα ενέργεια θα έχει ανάλογη συνέχεια ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος.

Η ΔΕΗ θα αξιοποιήσει αυτή τη ρευστότητα με το βέλτιστο τρόπο ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή μόχλευση για τα οικονομικά της».

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More