«Εκστρατεία» για τα ελληνικά πετρέλαια κάνει η ΕΔΕΥ

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προωθώντας το ελληνικό δυναμικό υδρογονανθράκων και ενημερώνοντας stakeholders αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην έρευνα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ελληνική επικράτεια.

Στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης που διοργάνωσε η American Association of Petroleum Geοlogists (AAPG), ομάδα γεωφυσικών και ιζηματολόγων της ΕΔΕΥ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Δρ. Σπύρο Μπέλλα διοργάνωσε, σε  συνεργασία με τη νορβηγική εταιρία PGS, τεχνική παρουσίαση για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα και συμμετείχε με δικό της περίπτερο για πρώτη φορά. Πρόσφατα, ο  προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ. Ιωάννης Μπασιάς, συμμετείχε σε scout meeting των εταιρειών οι οποίες ερευνούν και παράγουν στη λεκάνη της Μεσογείου, την Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική, όπου παρουσίασε το πρόγραμμά της και τους σημερινούς διαγωνισμούς για Κρήτη και Ιόνιο.

Επίσης, με το βλέμμα στραμμένο στο μακροπρόθεσμο παροπλισμό (decommissioning) των offshore πλατφόρμων και τον υπεύθυνο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων στο άμεσο χρονικό διάστημα, η ΕΔΕΥ εκπροσώπησε την Ελλάδα, σε σχετική διακρατική σύσκεψη, τον Οκτώβρη, στη Ρώμη, όπου επίσης συμμετείχαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς και φορείς από Κροατία, Ιταλία και Ολλανδία.

Στο μεταξύ, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων με την National Agency for Hydrocarbon Resources Valorization (ALNAFT), αντίστοιχη με την ΕΔΕΥ εταιρεία στην Αλγερία, η οποία  έχει σημαντική εμπειρία στην έρευνα και την εκμετάλλευση σε χερσαίες περιοχές, ενώ η Ελλάδα αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα στην έρευνα προς εκμετάλλευση υποθαλάσσιων περιοχών.

Η ΕΔΕΥ  παρευρέθηκε σε υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταφέροντας τη τεχνογνωσία της και ενημερώνοντας τους εκλεκτούς συμμετέχοντες: Τον Σεπτέμβριο, στο 16ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ναννοπλαγκτού (ΙΝΑ), με διοργανωτή το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δρ. Μπέλλας αναφέρθηκε στη σύνδεση της βιομηχανίας υδρογονανθράκων με τη βασική γεωλογική και κατ’ επέκταση βιοστρωματογραφική έρευνα και τις εφαρμογές της. Το Νοέμβριο οι «Energy Union Future Leaders», παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του Δρ. Μπασιά αναφορικά με τις εξελίξεις στην πορεία των διαγωνισμών και το επενδυτικό ενδιαφέρον, στη 2η ημέρα του Συνεδρίου, που διοργάνωσε το Greek Energy Forum  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Επόμενος σημαντικός σταθμός είναι το Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017», το οποίο διοργανώνει το ΙΕΝΕ, με τον Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΔΕΥ, Δρ. Ιωάννη Μπασιά να ανοίγει την τρίτη συνεδρία «Ερευνώντας για Υδρογονάνθρακες στον Ελλαδικό Χώρο» στις 23 Νοεμβρίου.  Υπό την αιγίδα της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί και το «East Mediterranean Energy Law Forum» το οποίο είναι προγραμματισμένο στην Αθήνα για τις 8 Δεκεμβρίου, υπό τη διοργάνωση της  PalladianCommunications Specialists, με αντικείμενο της εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα, αλλά και τις γειτονικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More