Ξεκινούν τον Νοέμβριο οι γεωτρήσεις της ΕΝΙ στην Κύπρο

«Ερατοσθένης Νότιο 1» έχει ονομάσει η ΕΝΙ τον στόχο στο τεμάχιο «8», την ονομασία «Σουπιά» (άγνωστο το γιατί επί του παρόντος) έδωσε στον στόχο στο τεμάχιο «3», ενώ «Καλυψώ» ονόμασε τον στόχο στο τεμάχιο «6».

Τρεις γεωτρήσεις προγραμματίζει η ιταλική ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ με την πρώτη να ξεκινά τον Νοέμβριο στο τεμάχιο «8», τη δεύτερη στο τεμάχιο «3» και η τρίτη -μαζί με την Total- στο πολύκροτο λόγω των παράνομων διεκδικήσεων και απειλών της Τουρκίας τεμάχιο «6».

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σε σημερινό της δημοσίευμα, περιέχονται σε έγγραφα του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού, που κατέθεσε στη διαδικασία εξασφάλισης των αδειών από κρατικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που αναμένεται να εξασφαλιστεί στις αρχές του επόμενου μήνα, εμπεριέχεται σε πέραν των 600 σελίδων.

«Ερατοσθένης Νότιο 1» έχει ονομάσει η ΕΝΙ τον στόχο στο τεμάχιο «8», την ονομασία «Σουπιά» (άγνωστο το γιατί επί του παρόντος) έδωσε στον στόχο στο τεμάχιο «3», ενώ «Καλυψώ» ονόμασε τον στόχο στο τεμάχιο «6». Όλες οι γεωτρήσεις αναμένεται ότι θα γίνουν με το έκτης γενιάς γεωτρύπανο «Saipem 12000».

Η διάρκεια κάθε γεώτρησης καθορίζεται σε 36 ημέρες, που σημαίνει ότι αν όλα προχωρήσουν κανονικά, η γεώτρηση στο «καυτό»τεμάχιο «6» θα τρέχει την περίοδο λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές και αμέσως μετά από αυτές.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More