ΡΑΕ: «Πράσινο φως» στην ΕΠΑ Αττικής για προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος

Εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η άδεια της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής για είσοδο στην αγορά ρεύματος. Η αίτηση της ΕΠΑ για χορήγηση άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είχε υποβληθεί στις αρχές του καλοκαιριού και η άδεια που δόθηκε έχει διάρκεια 20 χρόνια για 400 μεγαβάτ, όσο δηλαδή είχε αιτηθεί η εταιρεία.

Η ΕΠΑ Αττικής είναι κατά 100 % θυγατρική της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής, όμως από πέρυσι έχει εφαρμοστεί διαχωρισμός των δύο εταιριών στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου. Στόχος της εταιρίας είναι να απευθυνθεί κατ αρχήν στους υφιστάμενους πελάτες της στον τομέα του φυσικού αερίου προκειμένου να τους προμηθεύει «πακέτο» ενεργειακών προϊόντων (ρεύμα και αέριο).

Πρόκειται για την πρώτη άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που χορηγείται σε εταιρεία παροχής αερίου και υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη η διοίκηση της ΕΠΑ Αττικής είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά ηλεκτρισμού ενόψει και της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου, από την 1η Ιανουαρίου 2018, η οποία αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό και να δημιουργήσει νέα σχήματα στις αγορές ενέργειες (φυσικό αέριο, ηλεκτρισμός).

Σχόλια
Loading...