Σήμερα αποφασίζει ο ΟΠΕΚ για τις περικοπές του πετρελαίου

Στη Βιέννη συνεδριάζει σήμερα ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), με τη συμμετοχή και υπουργών από χώρες εκτός οργανισμού, με βασική τη Ρωσία.

Στη συνάντηση, αναμένεται να αποφασιστεί παράταση στις περικοπές πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018, με ενδεχόμενη επανεξέταση της συμφωνίας ξανά, τον Ιούνιο.

Οι περικοπές στην παραγωγή έχουν τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2017 και συνέβαλαν στη μείωση κατά το ήμισυ των πλεονασμάτων των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, αν και αυτά παραμένουν στα 140 εκατομμύρια βαρέλια πάνω από τον πενταετή μέσο όρο, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ.

Σύμφωνα με το Reuters, o ΟΠΕΚ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ανοιχτή συνεδρίαση, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στις 10 π.μ., πριν την κλειστή, το μεσημέρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του. Οι υπουργοί που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ πρόκειται να προσέλθουν στις 3 μ.μ., ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Οι επενδυτές σημείωσαν ότι ο όγκος των συναλλαγών ήταν χαμηλός, ενόψει της σημερινής συνάντησης.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More