Σταθάκης: Μέχρι το Σάββατο η απόφαση για τη ΔΕΠΑ, καταρχήν συμφωνία για ΝΟΜΕ & χρέωση προμηθευτή

Καταρχήν συμφωνία επιτεύχθηκε για τη χρέωση προμηθευτή και τα ΝΟΜΕ (σ.σ. δημοπρασίες ρεύματος) ανάμεσα στον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους των θεσμών στο σκέλος των διαπραγματεύσεων για τα ενεργειακά. Παράλληλα, ο υπουργός παρουσίασε ο υπουργός την πρόταση για τα εναλλακτικά σενάρια πώλησης της ΔΕΠΑ και συμφωνήθηκε περιθώριο διαβούλευσης μέχρι το Σάββατο.

Όπως έκανε γνωστό ο κ Σταθάκης μετά το τέλος της συνάντησης με τους θεσμούς: «Έχουμε καταρχάς συμφωνία για αποκλιμάκωση των ΝΟΜΕ, καθώς προχωρά η αποεπένδυση της ΔΕΗ από τους λιγνίτες. Τα ΝΟΜΕ θα καταργηθούν πλήρως έως το τέλος του 2019».

Σε σχέση με τη χρέωση προμηθευτή ο υπουργός σημείωσε ότι επιτεύχθηκε «καταρχήν συμφωνία να παραταθεί μέχρι το 2020 και να αποκλιμακώνεται σταδιακά έως τότε. Μετά θα αντικατασταθεί από τα πράσινα πιστοποιητικά. Πρόκειται για έναν μηχανισμό μέσα στο target model».

Για τη ΔΕΠΑ ο υπουργός ΠΕΝ παρουσίασε την πρόταση του για την εναλλακτική μέθοδο της αποκρατικοποίησης και όπως είπε θα γίνει διαβούλευση μέχρι το Σάββατο.

Τέλος, σε ότι αφορά τα χρέη των ΕΛΤΑ από τους παρακρατηθέντες λογαριασμούς της ΔΕΗ ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι είναι στα 50 εκατ. ευρώ και βρέθηκε ο τρόπος της σταδιακής αποπληρωμής της ΔΕΗ.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More