Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΟΙΠ για Αναπτυξιακή Τράπεζα και Υδρογονάνθρακες

Στόχος της κυβέρνησης η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και η αξιοποίηση του θετικού momentum για την ελληνική οικονομία.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, κατά το οποίο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πρόκειται να εξεταστεί τόσο η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, όσο και η περαιτέρω έρευνα στο πεδίο των υδρογονανθράκων.

Στόχος της κυβέρνησης η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και η αξιοποίηση του θετικού momentum για την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με πηγές από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, η ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην προσπάθεια κάλυψης του δομικού κενού του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες, οι ίδιες πηγές αναμένουν τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, αξιοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την οικονομία, με θέσπιση αρχών και κανόνων διαφάνειας και υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας.

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More