Φυσικό αέριο: 42% χαμηλότερα του πετρελαίου θέρμανσης και 68% έναντι του ρεύματος

Στα ύψη διατηρείται η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφοντας νέα αύξηση κατά 2 λεπτά το λίτρο, στην μέση τιμή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η τιμή διαμορφώνεται τα 0,976 ευρώ το λίτρο έναντι 0,936 από την έναρξη διάθεσης του στα μέσα Οκτωβρίου.

Στον αντίποδα το φυσικό αέριο καταγράφει  πτωτικές τάσεις, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πληρώσουν οριακά χαμηλότερα ποσά για να ζεσταθούν συγκριτικά με πέρυσι.

Ενώ το Σεπτέμβριο η μέση τιμή φυσικού αερίου βρισκόταν στα 5,4 λεπτά η κιλοβατώρα, πλέον η τιμή Νοεμβρίου που θέτει σε ισχύ από σήμερα η ΕΠΑ Αττικής, διαμορφώνεται στα 5,1 λεπτά η κιλοβατώρα.Πέρυσι ο μέσος όρος τιμών για τη χειμερινή περίοδο είχε κυμανθεί στα 5,6 λεπτά.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η μέση τιμή φυσικού αερίου διαμορφώνεται φέτος σε επίπεδα 42% χαμηλότερα του πετρελαίου θέρμανσης και 68% έναντι του ρεύματος.

Η απελευθέρωση  της αυτονόμησης ενός διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση και το ευνοικό πρόγραμμα επιδότησης που έτρεξε η ΕΔΑ Αττικής (έληξε στις 9 Οκτωβρίου, αλλά θα τρέξει καινούργιο μέσα στο 2018), στέλνει τους καταναλωτές στο φυσικό αέριο, καθώς καταγράφονται νούμερα ρεκόρ για νέες συνδέσεις.

Και ενώ διανύουμε τον δεύτερο μήνα από την  έναρξη της σεζόν του πετρελαίου θέρμανσης  κανείς δεν γνωρίζει τι θα ισχύσει φέτος με το επίδομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το διαθέσιμο κονδύλι για επίδομα θέρμανσης μειώνεται φέτος από τα 110 εκατ ευρώ στα 50 εκατ. ευρώ, και άρα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στον επανασχεδιασμό του μέτρου, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.

Με πληροφορίες από athina984.gr

Σχόλια
Loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More